Нова зброя і втрати на фронті: у ЗСУ пояснили, чому пришвидшилася мобілізація в Україні

В Україні зросли темпи мобілізації через те, що Путін закидає фронт росіянами
Головне
Нова зброя і втрати на фронті: у ЗСУ пояснили, чому пришвидшилася мобілізація в Україні
Військовий Фото: https://www.facebook.com/92OMBr/photos
13 Лютого 2023, 12:22
читать на русском

В Україні зросли темпи мобілізації, оскільки потрібно поповнювати втрати та освоювати нові види озброєнь, які Україні передають союзники.

Про це у коментарі "Апостроф" сказав  капітан 103 бригади територіальної оборони ЗСУ Олександр Ганущин.

"Нам дуже потрібні люди, оскільки до тієї техніки, котра приходить, нам потрібні високонавчені, вмотивовані бійці, які вміють з нею працювати. Нам також потрібні люди, щоб замінити втрати, нам потрібні люди для тилової служби і для служби на нулі. Тому мобілізація однозначно буде продовжена", – сказав військовий.

Ганущин наголосив, що держава змушена примушувати своїх громадян до мобілізації, подобається їм це чи ні. Бо якщо не вдасться захистити Україну, тоді доведеться жити в окупації.

"Інколи сила держави полягає в легальному інституті примусу. Найпростіше – це примус виконувати закони. Закон про мобілізацію під час війни повинен працювати, і саме цим займається апарат держави. Подобається це окремим громадянам чи ні, мобілізаційний план має виконуватися. Інакше ті, хто не хоче, не дай Бог, продовжать жити в іншій країні. Темпи мобілізації, які ми бачимо зараз, вони очевидно є вищими, ніж були півроку тому, але вони пов'язані з тим, що Путін довів до величезних цифр плани мобілізації з того боку", – сказав Олександр Ганущин.

Подібну думку озвучив і майор ЗСУ Олександр Мельничук. У своєму Ютуб-каналі він розповів, чому наразі так відбувається.

"Ми всі радіємо тому, що колективний Захід постачає нам нові зразки озброєння. Зараз – танки. Говоримо про літаки, засоби ППО, різні інші. Відповідно, треба навчати людей, які на них будуть виконувати бойові завдання", - пояснив Мельничук.

Майор ЗСУ також підкреслив, що поки одні воюють, інші – мають готуватись на техніці.

"Країни ЄС розширюють можливості для підготовки українців – тобто збільшується кількість особового складу, який вони готові підготувати", - наголосив він.

Нагадаємо, воєнний стан та мобілізацію продовжили ще на 90 діб після 19 лютого.

Читайте також

1