Військовозобов`язаний має бронь, але отримав повістку: що робити

Така повістка має бути анульована при наданні документів, що підтверджують бронь
Важливо
Військовозобов`язаний має бронь, але отримав повістку: що робити
Жінки військовослужбовиці Фото: https://www.facebook.com/92OMBr/photos
3 Лютого 2023, 12:12
читать на русском

Якщо військовозобов’язаному, який має бронь або відстрочку від призову, вручили повістку, то така повістка може бути анульована.

Про це заявив начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

"Військовозобов’язаний, який має бронь від призову по мобілізації, усі документи, котрі це посвідчують, має носити з собою. І при їхньому пред’явленні вручення повістки не буде. Але, якщо воно вже так сталося, то зі всіма цими документами потрібно прибути до територіального центру комплектування та соціальної підтримки і ця повістка буде анульована", - сказав він.

Додамо, що відповідно до закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" бронюванню підлягають військовозобов’язані, які працюють:

  • в органах держвлади, інших держорганах, органах місцевого самоврядування, у разі, якщо це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі, якщо це потрібно для виконання встановлених мобілізаційних завдань;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб ЗСУ та інших військових формувань;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, що є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Нагадаємо, наприкінці 2022 року набули чинності відповідні зміни до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо бронювання військовозобов'язаних. Зміни розширюють перелік військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню.

Читайте також

1