В Україні розпочалася нова хвиля мобілізації: кого призиватимуть

Строковиків у зону ООС не відправлятимуть
Важливо
В Україні розпочалася нова хвиля мобілізації: кого призиватимуть
ЗСУ, україгські військові / Фото: facebook.com/UkrainianLandForces
15 Березня 2022, 17:25
читать на русском

В Україні розпочалася мобілізація військовозобов'язаних, які не входили до "першої" черги, - людей з бойовим досвідом.

Про це повідомив начальник Управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Роман Горбач на брифінгу.

Зараз ми проводимо мобілізацію військовозобов'язаних, які не входили до резервістів першої черги, а інших категорій, - сказав Роман Горбач.

Він зазначив, що строковиків не відправлятимуть у зону ООС.

Військовослужбовці військової служби строкової, зазвичай, проходили службу в частинах забезпечення в тилових районах бойових військових частин. У зоні ООС вони не залишалися. Тому й зараз їх туди спеціально ніхто не відправляє. Але можуть скластися обставини, коли і на уже вчорашній мирній території будуть бойові дії. І військовослужбовці на рівні зі всіма будуть залучені до оборони цих військових частин, - пояснив він.

За його словами, звільнення військових строкової служби та призов на строкову службу не проводитимуть на період мобілізації.

Він додав, що після навчання на передову направлятимуть лише людей, які раніше проходили військову службу і мають досвід проходження служби на посадах, з яких їх призивають.

Нагадаємо, чоловіки, які втекли від війни у Львівську область, повинні стати на військовий облік, проте винятком є багатодітні батьки та люди з інвалідністю.

Читайте також