Мобілізація евакуйованих чоловіків: хто може не ставати на військовий облік у Львові

Чоловіки повинні стати на військовий облік упродовж 24 годин після прибуття
Мобілізація евакуйованих чоловіків: хто може не ставати на військовий облік у Львові
Військовий призов, армія фото: УНІАН
10 Березня 2022, 14:10
читать на русском

Чоловіки, які втекли від війни у Львівську область, повинні стати на військовий облік, проте винятком є багатодітні батьки та люди з інвалідністю.

Про це повідомили у Львівській ОДА.

Різко збільшилась кількість призовних чоловіків 18-60 років, які рятуючи себе та свої сім’ї від обстрілів прибувають на Львівщину. Частина наших громадян перетнули кордон, інші знайшли прихисток у межах області. Спеціально для військовозобов'язаних переселенців у місті розпочав роботу координаційний центр. Розташований він за адресою: м. Львів, вул. Ветеранів, 11, - сказав заступник начальника Львівської ОВА Віталій Загайний.

Він зазначив, що в центрі  можна дізнатися, як стати на військовий облік, який пакет документів потрібно та що робити у разі відсутності окремої довідки.

Міські ЦНАПи фіксують тимчасове місце проживання людини, скеровують її до центрів комплектації або ж відтерміновують її візит, у зв’язку з наявними чергами. Є дві категорії, які не закликають до війська: люди з інвалідністю та багатодітні батьки, - пояснив Загайний.

Він додав, що правоохоронці перевірятимуть у довільній формі чоловіків, які прибули на Львівщину.

Нагадаємо, у ніч на 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про військову операцію в Україні. Росія одразу почала обстрілювати різні об'єкти по всій Україні, у тому числі у Києві, Одесі та Харкові. Міноборони Росії стверджувало, що не завдає ударів по містах, а знищує лише військові об'єкти, хоча їхні заяви не відповідали дійсності.

Президент Володимир Зеленський зранку 24 лютого запровадив воєнний стан на всій території країни. Також президент підписав указ про загальну мобілізацію. 

Читайте також

1