Евакуювалися із зони бойових дій: на Львівщині усім чоловікам наказали стати на військовий облік

Наказ виконати потрібно не пізніше 24 годин після прибуття
Евакуювалися із зони бойових дій: на Львівщині усім чоловікам наказали стати на військовий облік
Українські військові, Збройні сили України, ЗСУ Фото: president.gov.ua
2 Березня 2022, 14:05
читать на русском

Львівська обласна військова адміністрація оголосила про обов'язкове взяття на військовий облік усіх чоловіків, які евакуювалися до області з інших населених пунктів України.

Про це повідомив мер міста Андрій Садовий у Telegram.

Наказ Львівської обласної військової адміністрації: Громадянам України чоловічої статі, віком від 18 до 60 років, які прибули на Львівщину у зв’язку з евакуацією із зони бойових дій та інших населених пунктів, не пізніше 24 годин після прибуття необхідно з’явитися у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки у Львівській області для взяття на військовий облік, - сказав Андрій Садовий.

Він зазначив, що накази військових адміністрацій обов'язкові до виконання в період воєнного стану.

Нагадаємо, у ніч на 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про військову операцію в Україні. Росія одразу почала обстрілювати різні об'єкти по всій Україні, у тому числі у Києві, Одесі та Харкові. Міноборони Росії стверджувало, що не завдає ударів по містах, а знищує лише військові об'єкти, хоча їхні заяви не відповідали дійсності.

Президент Володимир Зеленський зранку 24 лютого запровадив воєнний стан на всій території країни. Також президент підписав указ про загальну мобілізацію. 

Читайте також

1