Малюська показав камеру СІЗО з ремонтом за 100 тисяч

Ремонт зробили за надходження від платних камер у цьому ж ізоляторі
Малюська показав камеру СІЗО з ремонтом за 100 тисяч
Ремонт в СІЗО (Фото: Денис Малюська Фейсбук)
2 Березня 2021, 16:40
читать на русском

У Київському слідчому ізоляторі відремонтували камеру на 20 осіб за 100 тисяч гривень, зібраних за перебування у платних камерах цього ж СІЗО.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці розповів міністр юстиції України Денис Малюська.

Державна установа "Київський слідчий ізолятор" на 20 осіб: до і після ремонту. Ремонт проводився коштом, отриманим за платні камери у цьому ж слідчому ізоляторі. Кошти платників податків не витрачалися. Вартість - 101 205 грн, - розповів міністр (досьє Дениса Малюськи).

Нижче міністр пожартував, що хоче продавати право назвати камеру своїм іменем з табличкою на вході і повідомив, що розробляє спецпропозицію – корпус для олігархів.

…подумую над тим, щоб продавати право назвати камеру своїм ім‘ям з табличкою на вході. Як думаєте, попит буде? Яку ставити стартову ціну? Спецпропозиція для олігархів - іменний корпус, нє? - написав Малюська.


Контекст. Кабінет Міністрів постановою від 22 квітня 2020 року запровадив експериментальний проєкт щодо платної послуги з надання поліпшених побутових умов у слідчих ізоляторах України, який триватиме до 31 грудня 2021 року.

Читайте також

У Міністерстві юстиції запевняють, що проєкт запровадили для:

  • виключення корупційної складової при розподілі затриманих по камерах;
  • покращення умов тримання під вартою.
1