Марченко про Fitch Rating: Україна втримала економічну стабільність протягом кризи

Економічний шок від коронавірусу став справжнім випробуванням для світової економіки
Марченко про Fitch Rating: Україна втримала економічну стабільність протягом кризи
Сергій Марченко (фото: УНІАН)
1 Березня 2021, 19:24
читать на русском

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що підтвердження міжнародним кредитним агентством Fitch Rating рейтингу на рівні В показує, що Україна змогла втриматись економічну стабільність попри кризу.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

Як повідомив Марченко (досьє Сергія Марченка), економічний шок від коронавірусу став справжнім випробуванням для світової економіки, і особливо для країн, що розвиваються. У 20 країнах кредитний рейтинг був знижений внаслідок кризи.

Підтвердження рейтингу України на рівні В зі стабільним прогнозом зображує ту макроекономічну стабільність, яку нам вдалось втримати протягом кризи, - зазначив міністр.

Читайте також

Раніше міжнародне кредитне рейтингове агентство Fitch Rating підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг (IDR) України в іноземній та національній валютах на рівні B, та стабільний прогноз.

Це означає, що політика України у сфері економіки викликає довіру у міжнародних партнерів, що матиме широку та довготривалу співпрацю з їхнього боку. Рейтинг В демонструє відносно високий рівень стійкості до шоку через пандемію коронавірусу.

Нагадаємо, що ВВП України зросте щонайменше на 4,6%, прогнозує прем'єр-міністр Денис Шмигаль.