Маск обіцяє вже цього літа запустити інтернет Starlink в усьому світі

Протягом 12 місяців SpaceX сподівається охопити 500 000 користувачів
Маск обіцяє вже цього літа запустити інтернет Starlink в усьому світі
Дата-центр SpaceX Фото: SpaceX у Твіттері
1 Липня 2021, 09:14
читать на русском

Засновник компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск пообіцяв вже цього літа запустити супутниковий інтернет Starlink в усьому світі.

Як повідомляє Interesting Engineering, вже в серпні цього року глобальний інтернет буде скрізь, за винятком полюсів Землі. Раніше йшлося про іншу дату - вересень 2021 року.

Маск зазначив, що Starlink заповнить нішу між 5G і провідним інтернетом. На його думку, розробка допоможе 3-5% жителів Землі, які проживають у важкодоступних районах і потребують високошвидкісного інтернету.

Протягом 12 місяців SpaceX сподівається охопити 500 000 користувачів, - каже Маск.

За його словами, щомісячна плата за інтернет від Starlink становитиме близько 100 доларів без урахування податків, при цьому ціна буде однаковою в усьому світі. Супутникова тарілка своєю чергою обійдеться користувачам приблизно в 500 дол. При цьому, за словами Маска, компанія хоче знизити вартість пристрою до 200-350 дол.

За задумом розробників SpaceX, під'єднання до мережі Starlink  не буде вимагати якихось важких налаштувань - час підключення складе не більше п'яти хвилин. Маск каже, що його клієнти мають лише "направити тарілку в небо і під'єднатися до Інтернету".

Ілон Маск також назвав суму інвестицій в Starlink -  це 5-10 млрд дол. А за весь час реалізації задуму у проєкт можуть вкласти 20-30 млрд.


Контекст. Мережа Starlink призначена для забезпечення доступу в інтернет шляхом розгортання на орбіті великої кількості малих апаратів масою до 500 кг. За оцінкою SpaceX, запуск в цілому 11 тис. супутників і введення їх в експлуатацію обійдуться в 10 млрд доларів.

Читайте також

1