Маск зустрівся з майнерами: курс біткоїна пішов вгору

Мільярдер вважає, що криптовалюта має набути стабільності на ринку
Маск зустрівся з майнерами: курс біткоїна пішов вгору
Біткоїн (Фото: habr.com)
25 Травня 2021, 17:59
читать на русском

Американський мільярдер Ілон Маск зустрівся з найбільшими майнерами Північної Америки і обговорив, як зробити криптовалюту сталою на світових ринках. 

Про це у своєму Твіттері розповів генеральний директор компанії MicroStrategy Майкл Сейлор.

У зустрічі брали участь керівники великих північноамериканських майнінгових компаній, в тому числі Argo Blockchain, Blockcap, Core Scientific, Galaxy Digital та інші.

На зустрічі сторони обговорили перспективи використання екологічно чистих джерел енергії для майнінгу криптовалют. Рішення, які були прийняті в ході зустрічі, Маск назвав "потенційно багатонадійними", - повідомив Сейлор.

Одним з результатів зустрічі стала згода провідних майнерів сформувати Раду з майнінгу, щоб забезпечити більш прозоре енергоспоживання і прискорити реалізацію ініціатив зі сталого розвитку у світі.

На тлі цих новин курс біткоїна знову пішов вгору. Криптовалюта зуміла відіграти майже все, що було втрачено кілька днів тому, коли ціна одного біткоїна опускалася до 34,7 тисячі доларів.

Нагадаємо, через обвал вартості основних світових криптовалют на торгах 19-20 травня, збитки крипторинку становлять майже трильйон доларів США. Лідер серед криптовалют – біткоїн – тимчасово впав в ціні до 30 тисяч доларів. Ethereum, DogeCoin та LiteCoin теж оновили свої мінімальні рівні з березня 2020 року. Для прикладу Ethereum впав до найнижчого рівня з січня – 1850 доларів.

Читайте також

1