Маски, антисептики, iPhone 12 та картини-розмальовки: що українці купували 2020 року

Google визначив найпопулярніші запити українських користувачів
Маски, антисептики, iPhone 12 та картини-розмальовки: що українці купували 2020 року
Покупки в інтернеті (фото: Pexels)
8 Грудня 2020, 17:42
читать на русском

Google представив найпопулярніші запити, які цікавили українців у 2020 році. Найчастіше люди шукали для покупок медичні маски та iPhone 12.

Про це йдеться в офіційному блозі Google Україна.

Традиційно в кінці року Google представив підсумковий рейтинг найпопулярніших запитів українських користувачів. У зв'язку з поширенням коронавірусу у світі, запровадження карантинних заходів та відповідальності за їх порушення, українці найчастіше хотіли придбати захисні медичні маски, респіратори, антисептики та медичні товари.

Також популярністю користувався медичний контрольно-діагностичний прилад для неінвазивного вимірювання рівня насичення киснем капілярної крові - пульсоксиметр.

Коронавірус коронавірусом, але українські користувачі не забували про гаджети та товари для дозвілля, тому  запит "iPhone 12" став одним із найпопулярніших.

Читайте також

Повний список того, що найчастіше хотіли придбати українці виглядає так:

  1. Маска медицинская
  2. Пульсоксиметр
  3. Респиратор
  4. iPhone 12
  5. Антисептик
  6. Глицерин
  7. Парацетамол
  8. Картина по номерам
  9. Кварцевая лампа
  10. Кислородный концентратор

Нагадаємо, що ТОП-темами запитів українців у пошуковику Google стали коронавірус та його лікування, а також популярні телешоу "Холостячка" та "Холостяк-10".

Карантин зумовив також зростання кількості запитів на тему дистанційного навчання. Різко зріс попит на сервіс Google Classroom, освітній проєкт "На урок" і сервіс для відеоконференцій Zoom.

Раніше у Google визначили лідерів перегляду YouTube-роликів 2020 року серед українських користувачів. Лідером року стала пародія від каналу SILIRADA на пісню білоруського виконавця Мевл "Холодок". Друге і третє місце посіли випуски телешоу - "Холостячка" та "Від пацанки до панянки".

1