Covid-19 змінив список найдорожчих міст у світі

Сінгапур та Осака опустились у рейтингу
Covid-19 змінив список найдорожчих міст у світі
Hong Kong
19 Листопада 2020, 04:07
читать на русском

Згідно з новим звітом про вартість життя трьома найдорожчими містами світу визнали Гонконг, Цюрих та Париж.

Про це повідомляє BBC News.

Дорога Азія

Сінгапур та Осака, які минулого року були першими нарівні з Гонконгом, опустились у рейтингу.

У щорічному опитуванні Economist Intelligence Unit зазначається, що ціни в Сінгапурі впали через виїзд іноземних робітників у зв'язку з поширенням Covid-19.

Сінгапур

Сінгапур

Азійські міста традиційно домінували в рейтингу в останні роки, але пандемія змінила рейтинг цього видання, - сказала Упасана Датт, керівник відділу всесвітньої вартості життя в ЄІУ.

Бангкок також зірвався на двадцять місць і зараз посідає 46-те місце за найдорожчим рейтингом. Більшість китайських міст піднялися в рейтингу, в основному завдяки американо-китайській технічній війні, яка перевірила стійкість ланцюгів постачання та підняла споживчі ціни.

Читайте також

Дорога Європа

Міста Америки, Африки та Східної Європи з минулого року стали дешевшими, тоді як західноєвропейські міста стали дорожчими.

Західна Європа припадала на чотири з десяти найдорожчих міст за показником, а Цюрих та Париж посідали рівне перше місце. Женева та Копенгаген були сьомими та дев'ятими відповідно.

Це частково показує відносну силу європейських валют за показником, який порівнює кожне місто з вартістю життя в Нью-Йорку.

Найбільше зросли ціни в столиці Ірану Тегерані, який перемістився на 27 позицій у рейтингу завдяки санкціям США, які вплинули на постачання товарів.

Нагадаємо, що Київ посів 87 місце у рейтингу найкращих міст світу.

Про сучасні тренди в урбаністиці та помилки у їх реалізації читайте в інтерв'ю - Урбаніст: деякі містобудівні рішення здаються людям нелогічними.