Масована ракетна атака 22 жовтня: де відключатимуть світло

Перебої з електрикою та водопостачанням спостерігаються в багатьох областях
Головне
Масована ракетна атака 22 жовтня: де відключатимуть світло
Електроенергія (Фото: pexels)
22 Жовтня 2022, 12:27
читать на русском

Вранці, 22 жовтня, Російська Федерація вдалась до чергового масованого удару. В низці областей пролунали вибухи, внаслідок чого в деяких населених пунктах зникло світло.

Згідно з повідомленням голови Одеської ОВА Максима Марченка, Росія завдала два ракетних удари по об'єкту енергетичної інфраструктури. Внаслідок обстрілу у декількох населених пунктах Одеського району немає світла.

Пресслужба Одеської районної держадміністрації повідомила про постраждалих внаслідок ракетного удару.

"Сьогодні вранці ворог наніс масований ракетний удар по всій країні. Постраждав і одеський регіон. В результаті ракетного обстрілу відбулось влучання двох крилатих ракет в об'єкт критичної інфраструктури одеського району. Трьом постраждалим надається медична допомога", - пише пресслужба.

Вибухи в Хмельницькій області підтвердили голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій та міський голова обласного центру Олександр Симчишин. Після удару по Хмельницьку в місті зникло світло, а містян закликали зробити запаси води.

"Хмельничани, місто без світла. Просимо за змоги зробити запаси води, адже за годину вона також зникне", - йдеться в повідомленні Хмельницької міської ради.

За словами голови Кіровоградської ОВА Райковича, Росія влучила по важливих енергетичних об’єктах у Кропивницькому та Голованівському районах. Також Райкович попередив про можливі перебої з електропостачанням.

В Рівному внаслідок ракетних обстрілів можливі:

  • перебої із належним тиском води в оселях;
  • збій роботи мережі Інтернет.

Мешканці прилеглих територій були евакуйовані до безпечних місць. Попередньо відомо, що жертв внаслідок удару немає. Однак, не працює система оповіщення про повітряну тривогу.

Голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко підтвердив "прильот" в області. Наразі на місці подій працюють усі відповідні служби.

"В окремих населених пунктах місцями зникло світло та вода, погіршився зв'язок. Звертаюсь до усіх – зберігайте спокій. Наразі повітряна тривога триває. За можливості перебувайте в укриттях", - пише Погуляйко.

Очікується, що вже протягом години буде відновлено водопостачання усюди, крім квартир в багатоквартирних будинках, які знаходяться вище 4-5 поверху. В останніх воду повернуть після відновлення електропостачання.

Внаслідок ракетних ударів по Хмельницькій області, в Житомирі зникло електропостачання.

Були дані, що ворог сьогодні наноситиме ракетні удари по об'єктах критичної інфраструктури України. У Житомир не прилетіло, але від цього не легше. Бо ракетних ударів завдали по енергетичній інфраструктурі Хмельницького, від якого отримує електроенергію Житомир, - заявив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Наслідки сьогоднішніх ракетних ударів по енергетичним об'єктам України можуть бути масштабніші ніж після попередніх масованих ударів. В Києві та низці областей запроваджено обмеження енергопостачання.

Про це повідомили в "Укренерго".

Сьогодні, 22 жовтня, рашисти здійснили ще одну ракетну атаку на енергетичні об’єкти магістральних мереж західних регіонів України. Масштаб пошкоджень співставний або може перевищувати наслідки атаки 10-12 жовтня, - пише пресслужба "Укренерго".

Ремонтні бригади приступлять до відновлення після того, як рятувальники ліквідують наслідки ракетних ударів.

Обмеження енергопостачання запроваджується в:

  • Києві;
  • Київській області;
  • Чернігівській області;
  • Житомирській області;
  • Сумській області;
  • Харківській області;
  • Полтавській області;
  • Дніпропетровській області;
  • Запорізькій області;
  • Кіровоградській області.

"Обмеження споживачів необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були пошкоджені терористичними ракетними атаками", - додає "Укренерго".

Українців закликають зменшити споживання електроенергії впродовж всього дня, а особливо під час пікових годин навантаження:

з 6:00 до 11:00;

з 17:00 до 23:00.

"Будь ласка, не використовуйте енергоємні електроприлади, вимкніть зайве освітлення, перенесіть прання на нічні години. Такі заходи дають нашим спеціалістам можливості якомога швидше стабілізувати ситуацію і провести необхідні відновлювальні роботи", - відзначає пресслужба.

Читайте також

1