Масове отруєння школярів у Хмельницькому: кількість постраждалих зросла до 84

В учнів - гостра кишкова інфекція
Головне
Масове отруєння школярів у Хмельницькому: кількість постраждалих зросла до 84
Швидка медична допомога, лікарі у захисних костюмах, коронавірус (фото: УНІАН)
10 Вересня 2021, 08:34
читать на русском

Спалах гострої кишкової інфекції (ГКІ) стався у школі в Хмельницькому, кількість дітей, які отруїлися зросла до 84.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ.

Зазначається, що захворіли діти 1–4 класів, усього вражено школярів з 18 класів. Усі захворілі діти харчувалися у шкільній їдальні.

У проміжному повідомленні станом на 9 вересня ідеться про отруєння 84 дітей і одного дорослого. Основні клінічні прояви: багаторазова блювота, діарея, підвищення температури тіла від 37 до 39 градусів. Попередній діагноз — "харчова токсикоінфекція, гастроентероколіт". 11 захворілих осіб (10 дітей та 1 дорослий) госпіталізували в стані середньої важкості. В інших 74 пацієнтів — легкий перебіг захворювання, - кажуть у ЦГЗ.

Фахівці Хмельницького ЦКПХ розпочали епідеміологічне розслідування. Обстежено 11 працівників харчоблоку, взято 18 зразків харчових продуктів, 110 зразків змивів з об’єктів довкілля і 5 зразків водопровідної води для мікробіологічного дослідження.

У навчальному закладі та в домашніх осередках захворілих людей здійснено заключну дезінфекцію. Організовано медичне спостереження за контактними особами.

Джерело збудника інфекції, причини спалаху та обставини, що сприяли його виникненню, — з’ясовують.

Нагадаємо, що у Гайсинському районі Вінницької області до лікарні з отруєнням потрапили троє дітей. Двоє з них померли. Ще одна дитина з цієї родини - 12-річний хлопчик перебуває у лікарні.

Читайте також