Масштабна ДТП у Харкові: водій вантажівки, яка розчавила таксі, був напідпитку - поліція

Керманичу MAN загрожує до 10 років в'язниці
Масштабна ДТП у Харкові: водій вантажівки, яка розчавила таксі, був напідпитку - поліція
ДТП з фурою на Харківщині Фото: hk.npu.gov.ua
26 Листопада 2021, 13:02
читать на русском

Поліція Харківщини повідомила подробиці масштабної смертельної ДТП, яка сталася в області увечері 25 листопада.

За повідомленням правоохоронців, попередньо встановлено, що водій MAN керував транспортним засобом у стані сп’яніння.

Його затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення про підозру у скоєнні злочину, - кажуть у поліції.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Нагадаємо, 25 листопада близько 17:30 в районі перехрестя кільцевої дороги та вулиці Салтівське шосе відбулось зіткнення автомобіля Chevrolet Nubira, який рухався зі сторони м. Вовчанськ у напрямку Харкова та перетинав вказане перехрестя на зелений сигнал світлофора, з автомобілем MAN з напівпричепом, який рухався кільцевою дорогою зі сторони с. Затишшя у напрямку автодороги Харків-Липці та перетинав перехрестя на червоний сигнал світлофора.

Після зіткнення MAN з напівпричепом перекинувся та причавив автомобіль таксі Renault Logan, у якому перебували водій та жінка з дитиною.

Крім того, напівпричеп протаранив автомобіль Suzuki СХ-4, який в цей час також знаходився на зустрічній смузі руху.

Читайте також

1