Масштабна корупція в АРМА: чиновники привласнили 400 тисяч доларів

До злочинної схеми були причетні керівництво АРМА та двоє адвокатів
Головне
Масштабна корупція в АРМА: чиновники привласнили 400 тисяч доларів
Обшуки Фото: СБУ
27 Липня 2021, 15:20
читать на русском

Правоохоронні відомства в Україні викрили злочинну схему у Національному агентстві України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

СБУ повідомляє, що керівництво установи вступило у змову і незаконно заволоділо майном, яке знаходилося під контролем АРМА.

Мова іде про кошти у сумі 395 тис. доларів, на які було накладено арешт судом, та передано в управління АРМА... Замість зберігання в АРМА, ці кошти незаконно переказали на банківський рахунок підставної особи. При чому відбулося це внаслідок злочинної змови, в яку вступило керівництво АРМА та приватні адвокати, - йдеться у повідомленні.

Кошти вивели на підставі завідомо підробленого рішення Печерського суду м. Києва.

У ході обшуків за місцями роботи та фактичного проживання посадових осіб АРМА вилучено речові докази, що підтверджують факт протиправного заволодіння коштами.

Наразі шести особам оголошена підозра про вчинення злочину у складі організованої злочинної групи за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Держбюро розслідувань зазначають, що санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

На цей час підготовлене клопотання про відсторонення керівництва АРМА від займаних посад.

ДБР також перевіряє причетність вказаних осіб до кримінального правопорушення, пов’язаного з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Нагадаємо, днями Служба безпеки України викрила організаторів фінансової піраміди B2B Jewelry на нових схемах і закрила всі їхні магазини.

Читайте також

1