Масштабна лісова пожежа у курортній Туреччині: вогонь знищив житло та забрав життя (відео)

Постраждали будинки, сільськогосподарські угіддя і тварини
Масштабна лісова пожежа у курортній Туреччині: вогонь знищив житло та забрав життя (відео)
Лісова пожежа у Туреччині (фото з інстаграму: samsunnburada)
29 Липня 2021, 14:53
читать на русском

В результаті масштабної лісової пожежі, яка сталась у курортному регіоні Туреччини, загинуло три людини, а понад сотня - постраждала.

Про це повідомляє видання Anadolu з посиланням на Управління з управління лихами і надзвичайними ситуаціями Туреччини.

Поблизу Анталії у районі Манавгат, що на узбережжі Середземного моря, внаслідок пожеж загинуло троє людей, ще 122 людини постраждали. Наразі 58 людей госпіталізували до медзакладів.

Як повідомила місцева влада, під час евакуації помер 82-річний чоловік, який залишився сам вдома. Тому місцевих жителів закликали дотримуватися попереджень.

Пожежа пошкодила багато будинків, прибудов, сільськогосподарських угідь, теплиць і транспортних засобів. Сума збитків наразі невідомо.

Понад 1800 рятувальників продовжують гасити 10 пожеж. Також залучено три літаки, 29 вертольотів та спецтехніка.

Водночас Міністерство сільського і лісового господарства також використовує безпілотний вертоліт для гасіння пожежі у районі Манавгат.

Нагадаємо, що впродовж останніх днів температура повітря сягала позначок +50°C у Туреччині, що спричинило масштабні лісові пожежі. Пожежа охопила курортні регіони, зокрема райони біля міста Манавгат, що поблизу Анталії і Сіде. З інших курортів видно густий чорний дим, а людей евакуюють цілими кварталами.

Також проливні дощі спричинили в провінціях Різе й Артвін на північному сході Туреччини сильні повені. Евакуювали близько 200 людей, яких вивезли із затоплених будинків на надувних човнах.

Читайте також