Масштабне розкрадання держземель: СБУ спіймала керівництво Держгеокадастру Закарпаття

Учасники оборудки виділяли з державної у приватну власність земельні ділянки с/г призначення
Масштабне розкрадання держземель: СБУ спіймала керівництво Держгеокадастру Закарпаття
СБУ (фото: пресслужба Служби безпеки)
22 Квітня 2021, 20:11
читать на русском

Служба безпеки України викрила корупційну схему керівництва Головного управління Держгеокадастру Закарпаття, зокрема розкрадання державних земель.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що СБУ викрила масштабний механізм із протиправного виділення у приватну власність державних земель. Оборудку організувало вище керівництво ГУ Держгеокадастру у Закарпатській області.

Слідчі з'ясували, що організував протиправну схему колишній в.о. начальника ГУ Держгеокадастру. Він залучив до "справи" новопризначеного очільника установи та деяких керівників структурних підрозділів.

Учасники оборудки виділяли з державної у приватну власність земельні ділянки сільськогосподарського призначення поблизу Ужгорода. Натомість до Державного земельного кадастру ділки вносили інші дані. Замовники отримували землі з лісовими угіддями під виглядом сільськогосподарських земельних ділянок.

Фото: ssu.gov.ua

Слідчі задокументували, що у 2020 році в.о. начальника ГУ Держгеокадастру, зокрема, надав дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення у власність 26 ділянок загальною площею майже 54 га. Встановлено, що ці землі підлягали передачі у комунальну власність об’єднаній територіальній громаді.

Фото: ssu.gov.ua

У межах кримінального провадження винесено підозри низку підозр. Так, за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України керівнику обласного Держгеокадастру; колишньому в.о. начальника Головного управління; начальнику одного із відділів. За ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України інженеру землевпоряднику.

Фото: ssu.gov.ua

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності осіб, причетних до оборудки.

Нагадаємо, що Служба безпеки України блокувала на Рівненщині масштабний механізм розкрадання лісових ресурсів керівництвом одного з держлісгоспів.

Читайте також

1