Мати київської судді подарувала доньці 1,5 млн грн

При цьому жінка торгує пиріжками на ринку
Мати київської судді подарувала доньці 1,5 млн грн
Нерухомість, маєток Фото: Max Vakhtbovych з Pexels
24 Листопада 2021, 14:52

Родина судді Печерського районного суду Києва Тетяни Ільєвої зводить маєток під Києвом та користується дорогими авто.

Про це повідомляють журналісти Bihus.Info.

Журналісти "знайшли" у судді маєток у Хотянівці на 264 квадратні метри. А поруч зводиться ще один будинок.

При перевірці декларації судді виявили, що будівництво маєтку коштувало 1,8 млн грн, але офіційно у судді таких грошей не було - Ільєва задекларувала спочатку 1 млн грн статку, а потім ще 1,5 млн у якості нібито подарунків від матері. При цьому матір судді живе у Могилів-Подільському й продає пиріжки на місцевому ринку.

Журналісти вияснили, що земля під будинком, де живе родина судді, також дісталася Івлєвій в якості "подарунку від тітки".

Також стало відомо, що родина судді володіє дорогими автомобілями, серед яких Range Rover. До цього позашляховика вона їздила на Mercedes і BMW X5. У доньки є Land Cruiser 200 (коштує півтора мільйона гривень).

Bihus.Info нагадує, що суддею зацікавилися детективи НАБУ після того, як у листопаді 2020 року Ільєва зняла арешт з коштів, які були вилучені у колишнього першого заступника голови правління компанії "Хліб України" Андрія Миханіва. При цьому, Ільєва взагалі не мала права розглядати питання зняття цього арешту, бо справа Миханіва вже розглядалася по суті. Втім, після рішення Ільєвої гроші зникли.

Нагадаємо, журналісти Bihus.Info вияснили, що народний депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Ілля Кива проживає у незадекларованому триповерховому будинку у селі Козин під Києвом вартістю 21 млн гривень.

Читайте також