МАУ планує звільнити 140 пілотів через пандемію

Авіакомпанія МАУ закликає владу до екстрених антикризових заходів
МАУ планує звільнити 140 пілотів через пандемію
Літаки МАУ Фото: сторінка МАУ у Фейсбук
8 Грудня 2020, 15:19
читать на русском

У Міжнародних авіалініях України готується проєкт чергового вивільнення працівників, яке торкнеться щонайменше 140 пілотів.

Про це йдеться у відкритому зверненні трудового колективу авіакомпанії до президента України.

Сьогодні МАУ та уся світова авіація проходить той нещадний до нас період, коли на коліна поставлені пілоти. На жаль, жодних заходів підтримки авіаційної галузі в Україні до сьогоднішнього дня українською владою не запроваджено. У Міжнародних Авіалініях України готується проєкт чергового вивільнення працівників, яке торкнеться щонайменше 140 пілотів, - повідомляють в компанії.

Читайте також

У зверненні МАУ зазначається, що держава в особі профільного міністра скеровує усі запити щодо підтримки авіакомпанії виключно до акціонерів.

За 28 років діяльності в МАУ змінилося декілька акціонерів та керівників, власником авіакомпанії була навіть Держава Україна. Водночас, МАУ – це не акціонери, не літаки і навіть не маршрути, - зазначають у компанії.

У авіакомпанії просять главу держави доручити Мінінфраструктури та Мінфіну провести переговори із розстрочки заборгованості "МАУ" перед держпідприємствами "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" і "Украерорух".

Нагадаємо, Міжнародні авіалінії України оновили заходи безпеки. У компанії заявляють, що вводять посилені заходи безпеки та санітарних норм через пандемію коронавірусу.

Читайте також наш матеріал: Коли українці знову активно літатимуть: аналіз галузі

1