МАУ відправляє літаки до Європи, а SkyUp відновлює рейси: що відбувається в українському небі

Авіакомпанії продовжують перестраховуватися на фоні загрози російської агресії
Головне
МАУ відправляє літаки до Європи, а SkyUp відновлює рейси: що відбувається в українському небі
Літак (Фото: pexels)
14 Лютого 2022, 18:18
читать на русском

Українська авіакомпанія МАУ відправляє свої літаки в Європу на вимогу лізингодавців. Зокрема, п'ять літаків будуть направлені в Іспанію і ще два - в Сербію.

Про це повідомляє  преслужба компанії.

При цьому в авіакомпанії повідомили, що отримали офіційне повідомлення від страхових компаній про припинення страхування літаків для польотів у повітряному просторі України.

У зв'язку з цим МАУ на вимогу лізингодавців відправляє 5 літаків Boeing 737-800 в Іспанію при збереженні інших повітряних суден у флоті компанії. Крім цього 2 літаки авіакомпанії відправляються на планове технічне обслуговування двигунів в Белград, - йдеться в повідомленні.

Тим часом в авіакомпанії Norwegian заявили про тимчасове призупинення польотів над територією України. Це пов'язують із безпековим питанням, заявив директор з комунікацій Norwegian Есбен Туман норвезькому телеканалу TV2.

Ми ухвалили таке рішення на основі комплексної оцінки безпеки. Тому ми вирішили призупинити польоти над Україною до особливого розпорядження. Безпека завжди на першому місці, - сказав він.

Зазначено, що авіакомпанія в основному не має прямих маршрутів в Україну, але іноді здійснює польоти над західними частинами країни.

За даними ЗМІ, авіакомпанія SAS, яка виконує регулярні щотижневі рейси вівторками з Осло до Києва, продовжить здійснювати польоти.

Водночас компанія SkyUp, з якої і розпочався ажіотаж, залишається в українському небі у повному обсязі. Авіаперевізник працює у штатному режимі, заявили на сайті skyup.aero.

SkyUp Airlines відновлює продаж квитків на всі рейси.

Ми раді повідомити пасажирам, що продаж квитків знову відкритий на всі дати, а SkyUp у повному обсязі залишається в українському небі, — коментує Дмитро Сєроухов, генеральний директор SkyUp Airlines. — Перемовини зі страховиками були складними, й наші закордонні партнери продовжують регулярно оцінювати власні ризики й вести моніторинг ситуації. Однак зараз спільними зусиллями з Міністерством інфраструктури України та Урядом ми зуміли досягти результатів — польоти в Україну залишаються безпечними й захищеними. Це чудовий приклад ефективної співпраці бізнесу й держави, але головне — гарантія всім пасажирам, що вони можуть спокійно планувати подорож.

Нагадаємо, ескалація інформаційної ситуації навколо України призвела до того, що ряд страхових компаній повідомили про припинення страхування літаків для польотів над Україною. Це створювало ризик обмеження польотів у повітряному просторі України.

Читайте також

1