Мецгер отримав нову підозру у справі про напад на журналістів "Схем" в "Укрексімбанку"

Підозру вручили ще двом працівникам його охорони
Важливо
Мецгер отримав нову підозру у справі про напад на журналістів "Схем" в "Укрексімбанку"
Євген Мецгер Фото: facebook.com/MetzgerEugene
8 Жовтня 2021, 17:37
читать на русском

Голові правління "Укрексімбанку" Євгену Мецгеру вручили нову підозру у справі щодо нападу на журналістів програми "Схеми". Працівнику охорони банку теж повідомили підозру через перешкоджання роботі журналістів.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Зазначається, що 8 жовтня 2021 року у межах провадження, розпочатого за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми "Схеми", працівнику охорони банку повідомлено про підозру за ч. 1, 3 ст. 171, ч. 1 ст. 126 КК України - перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та умисне вчинення насильницьких дій, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень.

Крім того, повідомлено про нову підозру іншій службовій особі банку, яка раніше набула статус підозрюваного. Вказаній особі інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та незаконне позбавлення волі (ч. 1, 3 ст. 171, ч. 2 ст. 146 КК України).

Водночас 8 жовтня про нову підозру за ч. 1, 3 ст. 171, ч. 2 ст. 146 КК України також було повідомлено одному з керівників цієї фінансової установи, тобто Мецгеру.

Вони не дозволяли журналістам вийти з кабінету. Після обробки відновленого відео слідство вбачає в діях керівництва банку ще й ознаки такого кримінального злочину, - зазначила речниця прокуратури Надія Максимець у коментарі РБК-Україна.

За її словами, прокуратура проситиме суд відправити Мецгера під цілодобовий домашній арешт.

Нагадаємо, що 4 жовтня на знімальну групу програми розслідувань "Схеми" напали під час інтерв'ю з головою "Укрексімбанку" Євгеном Мецгером у його кабінеті.

Читайте також