Мер Боярки: трагедія у ліцеї сталась не через челендж

Зарубін оголосив догану керівнику освітнього закладу
Важливо
Мер Боярки: трагедія у ліцеї сталась не через челендж
Ліцей “Гармонія” у Боярці Фото: Олександр Зарубін у Фейсбуці
13 Квітня 2021, 13:40
читать на русском

Голова Боярської міської громади Олександр Зарубін прояснив ситуацію із самогубством школярки, яка випила 40 пігулок у приміщенні ліцею "Гармонія".

16 лютого 2021 року дві учениці ліцею під час уроку вжили по 40 таблеток "Дротаверину", внаслідок чого одна з них померла на місці, іншу вдалося врятувати.

За словами Зарубіна, з’ясувалося, що не існує ніякого "міфічного челенджу з груп смерті в соціальних мережах", який нібито спричинив трагедію.

Цю версію вигадала одна з жертв отруєння, яку вдалося врятувати. Поширення такої версії подій було зручним для директора ліцею, аби відвести увагу від власної професійної відповідальності за життя дітей під час навчального процесу. Встановлено, що обидві дівчинки раніше вже мали прояви суїцидальної та деструктивної поведінки, а також неодноразово перебували у нестабільному емоційному стані, внаслідок ускладнених стосунків та непорозуміння з батьками у своїх родинах. Зокрема, у померлої учениці були шрами від порізів на руках, а врятована дівчинка намагалася знову вчинити собі шкоду вже у медичному закладі відразу після трагедії, - написав мер на своїй сторінці у Фейсбуці.

Читайте також

За його словами, загибла дівчинка раніше зверталася за допомогою до шкільного психолога через серйозні проблеми з комунікацією у родині, а врятована дитина мала напередодні серйозний нервовий зрив під час навчання. Зі слів учнів, дівчата неодноразово шукали в інтернеті інформацію про те, як заподіяти собі шкоду, аби привернути до себе увагу.

Про все це було відомо керівнику школи, проте ці особливості підлітків не враховувалися у навчально-виховному процесі, - стверджує Зарубін.

Він повідомив, що комісією напрацьовано методологію щодо подальшої організації навчального процесу, психологічної підтримки та безпекових заходів у школах громади для профілактики подібних трагедій серед дітей.

Відразу після послаблення карантинних заходів він має намір ініціювати продовження роботи цієї ж спеціальної комісії із перевірками рекомендаційного характеру в усіх освітніх закладах на території Боярської міської територіальної громади.

Також Зарубін повідомив, що комісія рекомендувала оголосити догану директору Боярського академічного ліцею "Гармонія".

Нагадаємо, 16 лютого у місті Боярка, що у Київській області, в академічному ліцеї "Гармонія" отруїлися дві учениці. Одна з дівчат померла, інша опинилася у лікарні. Згодом з'ясувалося, що під час перебування у навчальному закладі дівчата випили по 40 пігулок "Дротаверину".

1