Мер Чернігова вже вдруге не зміг виїхати з України

Перетнути кордон Атрошенко намагався у пункті пропуску "Краківець"
Мер Чернігова вже вдруге не зміг виїхати з України
Владислав Атрошенко / Фото: facebook.com/AtroshenkoVladislav
2 Липня 2022, 16:44
читать на русском

Мера Чернігова Владислава Атрошенка вже вдруге не випустили за кордон з України. Йому не дозволили перетнути кордон з Польщею у пункті пропуску "Краківець".

Про це він повідомив у Facebook.

Сьогодні мені, як меру Чернігова, безпідставно заборонили робочий візит до Швейцарії, на Конференцію з відновлення України та Чернігівщини зокрема, - зазначив Атрошенко.

За його словами, виїхати за кордон йому перешкоджає голова ОВА та деякі чиновники Офісу президента.

Прийнято рішення про відмову у перетинанні державного кордону на виїзд з України громадянину України Атрошенко, - йдеться у відповіді українських чиновників.

У відповіді прикордонників зазначається, що Атрошенко не має підстав на перетин кордону згідно з законом "Про мобілізацію" та не надав відповідних документів.

Фото: facebook.com/AtroshenkoVladislav

Фото: facebook.com/AtroshenkoVladislav

Водночас мер Чернігова вважає, що конференція в Лугано є унікальною можливістю для України залучити кошти на відновлення.

Хочу нагадати гравцям в політику, що Чернігів це одне з міст, яке зазнало найбільших руйнувань в Україні від російських загарбників. Використовувати будь-яку можливість, щоб залучити кошти для відбудови міста – мій прямий обов’язок. Забороняти мені залучати кошти у міжнародних партнерів на відновлення міста через політичну доцільність - ницість та зрада державних інтересів.

Такі дії чиновників дискредитують не мене, а Україну і Президента. Дуже прикро, що висновків не роблять і ганебна практика не припиняється, - додав Атрошенко.

Фото: facebook.com/AtroshenkoVladislav

Нагадаємо, що 19 червня мера Чернігова Владислава Атрошенка затримали на митному пропускному пункті "Краківець" при виїзді до Польщі.

1