Мер Умані подав заяву до поліції через реєстрацію його "клонів" на вибори

Звинувачує місцеву виборчу комісію у шахрайстві
Мер Умані подав заяву до поліції через реєстрацію його "клонів" на вибори
Мер Умані Олександр Цебрій (фото: з відкритих джерел)
29 Вересня 2020, 09:21
читать на русском

Мер Умані Олександр Цебрій подав заяву до поліції щодо реєстрації його тезок на виборах і звинувачує у цьому роботу членів Уманської виборчої комісії.

Про це він заявив у ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

Я маю прізвище Цебрій, а це не зовсім звичайне прізвище. За 2 місяці зробили клонів, змінили ПІБ. Ці люди проживають у Кіровоградській області, за однією адресою, в одному населеному пункті, і вони були зареєстровані. У мене є претензії до членів Уманської ТВК, які, я переконаний, у шахрайський спосіб ухвалюють рішення, – наголосив Цебрій.

Читайте також

Також він додав, що тезок зареєстрували вночі та не в приміщенні виборчої комісії.

Чому клони були зареєстровані о дванадцятій годині ночі, під світлом ліхтариків, загалом навіть не в приміщенні ТВК? У мене, людини, яка прийшла здавати документи, маючи ім’я - Цебрій Олександр Володимирович, знайшли якусь технічну помилку, не дали можливості її усунути, і після того, як я усунув цю помилку, мене не зареєстрували. Я звернувся до Національної поліції, наша юридична служба написала відповідну заяву, - зазначив мер Умані.

Нагадаємо, раніше Олександр Цебрій стверджував, що територіальна виборча комісія позбавила його можливості балотуватися на посаду міського голови на виборах 25 жовтня.

А від 5 вересня, правоохоронці відкрили 39 кримінальних проваджень, які пов’язані із місцевими виборами в Україні. Центральна виборча комісія акредитувала перших 28 офіційних спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій.