Мера Новомосковська Сергія Рєзніка затримали на хабарі

Разом із Рєзніком затримали і секретаря Новомосковської міської ради
Мера Новомосковська Сергія Рєзніка затримали на хабарі
10 Квітня 2024, 12:41
читать на русском

У вівторок, 9 квітня, у Новомосковську затримали міського голову Сергія Рєзніка та його секретаря. За попередніми даними, мер отримав понад мільйон гривень хабаря. Затриманих відправили до СІЗО.

У середу, 10 квітня, їм мають вручити повідомлення про підозру. Про це повідомляє видання Інформатор з посиланням на власні джерела.

За інформацією Інформатора, хабар вимагали з місцевого бізнесмена “за допомогу”. Сума "виплати" перевищувала мільйон у гривневому еквіваленті.

У Державному бюро розслідувань офіційно затримання Рєзніка поки не коментували. Не робив цього і сам міський голова. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, 1 лютого депутати міськради Сум відсторонили від виконання обов'язків мера Сум Олександра Лисенка 31 січня. Для цього їм знадобилось не одна, а дві спроби.

Восени 2023 року чиновник став фігурантом кримінального провадження. Мер Сум Олександр Лисенко та чиновник Сумської міської ради Олександр Журба вимагали гроші за ухвалення рішення про встановлення тарифу та відсутність штучних перешкод у діяльності підприємства.

В СБУ пояснили, що фігуранти справи "обклали даниною" місцеву компанію, яка займалася вивозом сміття. У разі відмови погрожували перешкодами у веденні бізнесу.

6 жовтня 2023 року Лисенка, якого підозрюють у хабарництві і корупції, випустили під заставу.

Читайте також

1