Депутат Тернопільської облради вимагав "відкати" за виділення матеріальної допомоги для поранених воїнів ЗСУ

Вирішується питання про обрання депутату запобіжного заходу
Важливо
Депутат Тернопільської облради вимагав "відкати" за виділення матеріальної допомоги для поранених воїнів ЗСУ
20 Березня 2024, 21:48
читать на русском

Військова контррозвідка Служби безпеки спільно з НАБУ викрила на корупції депутата Тернопільської облради, який за сумісництвом є головою постійної комісії з питань бюджету.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, посадовець запропонував військовослужбовцю посприяти у виділенні йому матеріальної допомоги на лікування. За це після надходження коштів на банківську картку він повинен був віддати чиновнику половину суми.

Правоохоронці поетапно задокументували злочинну діяльність депутата та затримали його "на гарячому" під час отримання ним нової суми хабаря.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), вирішується питання щодо повідомлення  йому про підозру.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми.

Нагадаємо, торік 26 червня НАБУ затримало голову Тернопільської облради Михайла Головка. Він та заступники голови Тернопільської ОВА (тобто Труша) Ігор Гайдук та Ігор Дем'янчук вимагали хабаря у бізнесмена-волонтера. За версією слідства, Головко вимагав у Ярмоленка відкат майже 2 млн грн за те, що облрада підпише акти виконаних робіт на ремонт однієї з вулиць у райцентрі.

Головку обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту з альтернативою внесення застави. Але вже 29 червня Головка випустили із СІЗО після внесення застави у розмірі 800 тисяч гривень. 3 липня Головко повернувся на роботу.

6 липня прокурор САП подав до Вищого антикорупційного суду клопотання про усунення Головка з посади. Проте Головка не лише не усунули, а й повернули кошти, бо вони нібито не стосуються кримінальної справи.

18 листопада Вищий антикорупційний суд частково підтримав клопотання НАБУ і САП про зміну запобіжного заходу колишньому голові Тернопільської обласної ради Михайлу Головку. Його відправили під цілодобовий домашній арешт, зобов'язали здати закордонні паспорти, носити електронний браслет тощо. Також суд стягнув внесені за нього 805 200 грн застави.

Читайте також

1