Зберігав удома боєприпаси: голова Тернопільської облради Головко, який перебуває під арештом за вимагання хабарів, отримав ще одну підозру

НАБУ провели обшук вдома і на роботі в Головка і виявили там бойові припаси
Головне
Зберігав удома боєприпаси: голова Тернопільської облради Головко, який перебуває під арештом за вимагання хабарів, отримав ще одну підозру
Михайло Головко
31 Січня 2024, 13:42
читать на русском

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про додаткову підозру колишньому голові Тернопільської обласної ради Михайлу Головку. Йому закидають незаконне зберігання вдома боєприпасів.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 15 січня, повідомляє "Слово і діло".

Як вказується, детективи НАБУ провели обшук вдома і на роботі в Головка і виявили там бойові припаси, а саме: 60 патронів калібру 5,45х39 мм (зразка 1974 року), 20 патронів калібру 7,62х39 мм (зразка 1943 року), 1 гвинтівочний патрон калібру 7,62 мм, 1 гвинтівочний патрон калібру 14,5х114 мм із запалювальною кулею, 30х165-мм осколково-фугасно-запалювальний артилерійський постріл унітарного спорядження та 40х53 мм гранатометний постріл HE-FRAG-T DM121 унітарного спорядження з осколково-фугасно-трасуючою гранатою.

Тому Головку повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 263 КК України, тобто, в незаконному зберіганні боєприпасів.

Нагадаємо, 26 червня НАБУ затримало голову Тернопільської облради Михайла Головка. Він та заступники голови Тернопільської ОВА (тобто Труша) Ігор Гайдук та Ігор Дем'янчук вимагали хабаря у бізнесмена-волонтера. За версією слідства, Головко вимагав у Ярмоленка відкат майже 2 млн грн за те, що облрада підпише акти виконаних робіт на ремонт однієї з вулиць у райцентрі.

Головку обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту з альтернативою внесення застави. Але вже 29 червня Головка випустили із СІЗО після внесення застави у розмірі 800 тисяч гривень. 3 липня Головко повернувся на роботу.

6 липня прокурор САП подав до Вищого антикорупційного суду клопотання про усунення Головка з посади. Проте Головка не лише не усунули, а й повернули кошти, бо вони нібито не стосуються кримінальної справи.

18 листопада Вищий антикорупційний суд частково підтримав клопотання НАБУ і САП про зміну запобіжного заходу колишньому голові Тернопільської обласної ради Михайлу Головку. Його відправили під цілодобовий домашній арешт, зобов'язали здати закордонні паспорти, носити електронний браслет тощо. Також суд стягнув внесені за нього 805 200 грн застави.

Читайте також

1