Мера Рівного Третяка суд усунув від посади на один рік

Олександр Третяк вже відреагував на рішення суду, сказавши, що "справа є знущанням із закону і суперечить здоровому глузду"
Головне
Мера Рівного Третяка суд усунув від посади на один рік
10 Липня 2023, 17:46
читать на русском

Міського голову Рівного Олександра Третьяка суд першої інстанції визнав винним у скоєнні корупційного адмінправопорушення та усунув з посади на рік. Таке рішення ухвалив суд 10 липня.

Про це повідомляє suspilne.media.

За даними видання, покарання передбачає штраф у розмірі 6 800 грн, а також позбавлення права обіймати посаду терміном в один рік. Це рішення можна оскаржити.

Третяк вже відреагував на рішення суду, сказавши, що "справа є знущанням із закону і суперечить здоровому глузду". Посадовець наразі перебуває у відрядженні у Німеччині.

Раніше НАЗК склало три протоколи на мера Рівного Олександра Третяка. Приводом для них став конфлікт інтересів: щодо повернення собі премій, голосування за призначення керуючою справами виконкому та призначення їй премій і надбавок. Перші два протоколи закрили за відсутністю складу порушення та за строками давності.

Незакрита справа, по якій, власне і суд прийняв вказане рішення, стосується нарахування премій і доплат керуючій справами міськвиконкому Марії Корнійчук, яка під час виборчої кампанії внесла до кандидатського фонду Третяка 45 тисяч гривень. НАЗК вбачає у цьому конфлікт інтересів, сам мер це неодноразово заперечував.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) закликають негайно провести перевірку діяльності міського голови Львова Андрія Садового.

Читайте також

1