Мера Чернігова Атрошенка суд позбавив посади терміном на один рік

Крім того, Атрошенка оштрафували на 6800 грн
Головне
Мера Чернігова Атрошенка суд позбавив посади терміном на один рік
Владислав Атрошенко
8 Грудня 2022, 09:09
читать на русском

Яворівський районний суд Львова позбавив мера Чернігова Владислава Атрошенка права обіймати посаду міського голови протягом року.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу НАЗК.

Зазначається, що посадовець діяв в умовах конфлікту інтересів, оскільки водій забезпечує транспортне обслуговування мера виключно у межах його обов'язків.

Відповідно до рішення Яворівського районного суду, міського голову визнано винним у адміністративному правопорушенні. На посадовця накладено штраф у розмірі 6 800 гривень. Також йому протягом року заборонено обіймати посади, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Мер Чернігова Владислав Атрошенко заявив, що рішення суду про відсторонення його від посади мера – це придушення самоврядування, адже за нього віддали голоси майже 80% чернігівців. Атрошенко звернувся до Президента із закликом змусити підлеглих діяти по закону і не дати внутрішньому ворогу знищити демократію.

"Яворівський районний суд Львова позбавив мене права обіймати посаду мера терміном на 1 рік. Дуже символічно, що сталося це в день місцевого самоврядування за вказівкою ваших підлеглих. Таким чином ваші підлеглі, пане Президенте, яскраво показали, що вони думають про місцеве самоврядування та яке місце відводять демократії та народу України. Я розумію, що Вашим підлеглим з вікна нового Порше важко розгледіти закон. У Ваших силах не дати ворогу внутрішньому знищити демократію", - заявив Атрошенко.

Він також зазначив, що зневажливе ставлення до народу України буде ще більшою помилкою, ніж легковажне ставлення до росії.

Я обов’язково подаватиму апеляцію. Вважаю це справою честі. Боротьбою за все місцеве самоврядування. Проти його знищення. Вся Україна спостерігатиме за рішенням Апеляційного суду. Політикани програють. А Чернігів переможе. Бо правда завжди перемагає", - наголосив Атрошенко.

Нагадаємо, що 19 червня мера Чернігова Владислава Атрошенка затримали на митному пропускному пункті "Краківець" при виїзді до Польщі.

На початку липня Атрошенка вже вдруге не випустили за кордон з України. Йому не дозволили перетнути кордон з Польщею у пункті пропуску "Краківець".

1