Меркель обговорила з Ердоганом ситуацію в Нагірному Карабасі та Східному Середземномор'ї

Канцлер ФРН закликала до припинення вогню та переговорів
Меркель обговорила з Ердоганом ситуацію в Нагірному Карабасі та Східному Середземномор'ї
Фото: Anadolu Agency
6 Жовтня 2020, 21:16

Ангела Меркель закликала припинити вогонь і почати мирні переговори для зниження напруженості в регіоні.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорила з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом конфлікт у Нагірному Карабасі. Лідери поговорили в форматі відеоконференції у вівторок, 6 жовтня. Про це повідомляє Корресподент.net з посиланням на пресслужбу уряду ФРН.

Канцлер ФРН Ангела Меркель поговорила з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом у форматі відеоконференції сьогодні. У зв'язку з конфліктом між Вірменією та Азербайджаном канцлер закликала до припинення вогню і переговорів, спрямованим на суттєвий прогрес у Мінській групі ОБСЄ,  - йдеться в повідомленні пресслужби.

Ердоган і Меркель обговорили актуальні питання регіонального порядку денного, в тому числі ситуацію в Східному Середземномор'ї і Лівії, а також напруженість на Південному Кавказі.

Читайте також

Відбувся також обмін думками зі зв'язків Туреччини і Німеччини, перспективам відносин Анкари та ЄС. Президент Туреччини закликав керівництво ЄС не йти на поводу Греції і грецької Кіпру і усвідомити значимість співпраці з Анкарою.

Ердоган виступив за виконання резолюцій РБ ООН для довгострокового врегулювання проблеми вірменської окупації земель Азербайджану. Турецький лідер також закликав не втрачати шансу на довгостроковий мир, що намітився завдяки припиненню боїв в Лівії.

Меркель також "висловилася за швидкі кроки в напрямку порядку денного для подальшого розвитку відносин між ЄС і Туреччиною" і наголосила на необхідності "подальшого зниження регіональної напруженості в Східному Середземномор'ї".

Читайте також

Нагадаємо, що Європейський Союз відновить довгострокові стосунки з Туреччиною, коли вона припинить провокації та тиск. Країни ЄС зберігають потужну солідарність з Грецією і Кіпром, та засуджують діяльність Туреччини з буріння у Східному Середземномор’ї.

Президент Франції Еммануель Макрон вважає небезпечними заяви Туреччини на підтримку Баку під час конфлікту у Нагірному Карабасі та проведе консультації з цього питання з лідерами США і Росії.

1