Меру Полтави Олександру Мамаю вручили підозру працівники СБУ

Мамая підозрюють у розповсюдженні інформації про розміщення військової частини
Головне
Меру Полтави Олександру Мамаю вручили підозру працівники СБУ
29 Грудня 2022, 13:13
читать на русском

Сьогодні вранці, 29 грудня, меру Полтави Олександру Мамаю співробітники СБУ вручили підозру на робочому місці.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на власні джерела.

Йдеться про слідчі дії в рамках ст. 114-2 Кримінального кодексу (несанкціоноване розповсюдження інформації про переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну або про розміщення ЗСУ).

За даними місцевого видання "Полтавщина", зранку у сесійній залі міський голова Полтави Олександр Мамай проводив зустріч зі спортсменами. На виході із зали його оточили співробітники СБУ та повели до його робочого кабінету.

Нагадаємо, у грудні 2021 року на сесії депутати Полтавської міської ради проголосували за дострокове припинення повноважень мера Олександра Мамая, але не вистачило голосів для ухвалення цього рішення. Причиною голосування стало те, що 4 грудня мер Полтави Олександр Мамай на телеканалі проросійського політика Мураєва заявив, що на території України воюють "наддержави" - США та Росія. А в нашій країні, вважає міський голова, йде "брат на брата". Він також висловив жаль через те, що Україна розірвала економічні відносини з країною-агресором. За ці висловлювання Мамая внесли до бази "Миротворця".

9 грудня депутати від "Європейської солідарності" в Полтавській міській раді оприлюднили заяву з вимогою відставки Мамая.

Крім того, Олександр Мамай двічі обирався на посаду міського голови Полтави, у 2010 та у 2015 роках. 14 вересня 2018 року Полтавська міська рада висловила йому недовіру та позбавила повноважень, а 22 листопада 2020 року Мамая знову обрали мером.

1