У Полтаві міськрада не відправила у відставку мера Мамая, який вважає війну з Росією "братовбивчею"

Аби рішення ухвалили, потрібна була підтримка дві третини депутатів
У Полтаві міськрада не відправила у відставку мера Мамая, який вважає війну з Росією "братовбивчею"
Олександр Мамай Фото: facebook.com/Mamay.O.F
23 Грудня 2021, 15:37
читать на русском

На сесії депутати Полтавської міської ради проголосували за дострокове припинення повноважень мера Олександра Мамая, але не вистачило голосів для ухвалення цього рішення.

Під час таємного голосування 23 з 24 депутатів підтримали відставку міського голови. Втім, один бюлетень визнали недійним, пише Укрінформ.

Згідно із законодавством, за дострокове припинення повноважень міського голови повинні проголосувати не менш як дві третини депутатів від загального складу ради. Для Полтави це 29 осіб. Отже, рішення про відставку не ухвалили, а Мамая залишився обіймати посаду мера.

Нагадаємо, що 4 грудня мер Полтави Олександр Мамай на телеканалі проросійського політика Мураєва заявив, що на території України воюють "наддержави" - США та Росія. А в нашій країні, вважає міський голова, йде "брат на брата". Він також висловив жаль через те, що Україна розірвала економічні відносини з країною-агресором. За ці висловлювання Мамая внесли до бази "Миротворця".

9 грудня депутати від "Європейської солідарності" в Полтавській міській раді оприлюднили заяву з вимогою відставки Мамая.

Крім того, Олександр Мамай двічі обирався на посаду міського голови Полтави, у 2010 та у 2015 роках. 14 вересня 2018 року Полтавська міська рада висловила йому недовіру та позбавила повноважень, а 22 листопада 2020 року Мамая знову обрали мером.

Читайте також

1