У Полтавській області "торгували" посадами: за 200 тисяч доларів обіцяли все вирішити

Але насправді "торговці" не мали жодної можливості впливати на призначення
У Полтавській області "торгували" посадами: за 200 тисяч доларів обіцяли все вирішити
Фото: СБУ
28 Травня 2021, 05:22
читать на русском

У Полтавській області Служба безпеки України викрила "торгівлю" посадами. Організатор обіцяв претенденту за 200 тисяч доларів вирішити "на найвищому рівні" питання призначення на держпосаду.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що ділки, серед яких колишні правоохоронці, "пропонували" кандидату посаду керівника Північно-Східного міжрегіонального головного управління Державної інспекції містобудування. Але насправді "торговці" не мали жодної можливості впливати на призначення.

Правоохоронці затримали згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України одного з учасників групи під час отримання авансу у 20 тисяч доларів.

Слідчі проводять обшуки за місцями проживання ділків, а також вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила аферистів, які пропонували посади держслужбовців, нібито маючи зв’язки у вищих ешелонах влади. Зокрема "пропонували" посаду Голови Кіровоградської обласної держадміністрації "вартістю" 3,5 мільйони доларів.

Читайте також

1