Мешканця Білорусі арештували за прапор Канади у вікні

Біло-червоний прапор нагадував "протестні" прапори опозиції
Мешканця Білорусі арештували за прапор Канади у вікні
Прапор Канади Фото: Alesia Kozik з Pexels
23 Березня 2021, 17:02
читать на русском

Мешканець Білорусі Сергій вивісив у вікні своєї квартири канадський прапор та білоруський національний герб і "заробив" 15 діб арешту.

Як повідомляє "Єврорадіо", влітку у вікні квартири білоруса був вивішений так званий "стяг опозиції" - біло-червоно-білий прапор. Але згодом його замінили на канадський прапор, оскільки силовики переслідували тих, хто мав подібну символіку.

Фото: Єврорадіо

Зазначається, що до арешту чоловіка перестріли на вулиці "тихарі" (так називають у Білорусі людей в цивільному непримітному одязі і масках, які жорстоко били учасників мітингів) та відвезли до райвідділку.

Дільничний вимагав пояснити, чому у нас на вікні висять канадський прапор і "Погоня". Чоловік пояснив це тим, що в січні відбувався молодіжний чемпіонат світу з хокею, і він вболіває за збірну Канади, тому і вивісив канадський прапор. А "Погоня" – це для декорування вікна, – розповіла дружина арештованого.

Читайте також

За словами жінки, через кілька днів силовики знову прийшли до них додому - забрали Сергія і канадський прапор. Його заарештували на 15 діб нібито за непокору законним вимогам співробітника міліції.

У протоколі силовики написали, що він добровільно сів у машину, однак біля райвідділку нібито відмовився виходити з неї, "опирався ногами і хапався за їх форм".

Нагадаємо, так званий "опозиційний прапор" Білорусі - це біло-червоно-білий прапор, який є історичним національним символом Білорусі. Він був державним прапором Республіки Білорусь до 1995 року.

Білорусь

Білорусь Фото: Уніан

Наразі офіційним у Білорусі став прапор, аналогічний прапору Білоруської РСР, лише без серпа і молота.

Офіційний прапор Білорусі Фото: lexinform

Під час протестів у Білорусі, які розпочалися в серпні 2020 року, біло-червоно-білий почали використовувати як символ протесту.

Як відомо, мешканців країни можуть заарештувати за використання біло-червоно-білого прапора.

1