У Білорусі заарештували двох котів через несплачений штраф за протести

Пухнастиків визволяли місцеві волонтери
У Білорусі заарештували двох котів через несплачений штраф за протести
Коти, заарештовані за несплату штрафу (Фото: Facebook сторінка Олексія Козлюка)
12 Листопада 2020, 22:58
читать на русском

У Білорусі наклали арешт на двох домашніх котів, власниця яких не сплатила штраф за участь у масових акціях протесту.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив  білоруський правозахисник Олексій Козлюк.

До людини прийшли описувати майно через несплату штрафу і наклали арешт на 2 котів. На котів! Наклали арешт! – емоційно розповів Козлюк.

Як виявилося, згідно із законодавством Білорусі, тварини вважаються майном, а тому після арешту можуть бути вилучені та виставлені на продаж.

Пізніше в інфоцентрі ініціатив допомоги постраждалим Probono.by повідомили, що домашнім улюбленцям вже нічого не загрожує. Місцеві волонтери допомогли сплатити штраф і знайшли адвоката для боржниці, на майно якої наклали арешт. Тварини залишилися вдома з власницею.

Зазначається також, що подібна практика в Білорусі - рідкість. Рішення про конфіскацію майна боржника ухвалює судовий виконавець, але зазвичай тварин ніхто не забирає. При цьому господарів попереджають про кримінальну відповідальність за приховування або продаж.

Читайте також

Нагадаємо, у Білорусі вже третій місяць тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, які пройшли 9 серпня. Переможцем був оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, який займає цей пост з 1994 року. Учасники акцій не визнали оголошені владою підсумки виборів, вважають їх сфальсифікованими.