Україна приєднається до санкцій ЄС проти білоруських чиновників

Спочатку повинен зробити це ЄС
Україна приєднається до санкцій ЄС проти білоруських чиновників
Дмитро Кулеба (фото: УНІАН)
13 Жовтня 2020, 14:00
читать на русском
Україна приєднається до санкцій Європейського Союзу проти білоруських чиновників, причетних до фальсифікації результатів президентських виборів.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу 13 жовтня.

Наша позиція щодо Білорусі з першого дня початку цієї кризи є послідовною і чіткою, ми приєдналися до відповідних заяв Європейського Союзу. Що стосується тих санкцій, які вже були запроваджені, ми приєднаємося до них. Що стосується будь-яких нових санкцій, то ми будемо діяти за узгодженим алгоритмом, тобто спочатку Європейський Союз ухвалює санкції, а потім ми розглядаємо питання про приєднання до них, - сказав він..

Кулеба також додав, що питання Білорусі є чудовим прикладом того, як працює передбачена Угодою про асоціацію конвергенція зовнішніх політик ЄС та України, "коли ми дійсно виступаємо єдиним фронтом з найбільш болючих питань".

Читайте також

Нагадаємо, що у понеділок, 12 жовтня, глави МЗС 27 країн Європейського Союзу домовилися про введення санкцій проти Олександра Лукашенка через репресії щодо громадян Білорусі.

Керівники МЗС країн ЄС наголошують, що президентські вибори у Білорусі не були вільними і справедливими, тому Лукашенко не має демократичної легітимності.

1