Мешканець Запоріжжя отримав 15 років тюрми за спалення дівчини

Чоловік облив свою цивільну дружину бензином та підпалив
Мешканець Запоріжжя отримав 15 років тюрми за спалення дівчини
суд, суддя Фото: Ekaterina Bolovtsova з Pexels
27 Листопада 2021, 06:06
читать на русском

Мешканець Запоріжжя облив бензином та підпалив свою 22-річну співмешканку. Дівчина померла у лікарні.

Як повідомляє пресслужба Генпрокуратури, чоловіка засудили до 15 років позбавлення волі.

Прокурором у суді доведено, що чоловік облив свою колишню цивільну дружину бензином та підпалив, спричинивши їй до 85% термічних опіків шкіри. 22-річна дівчина померла в лікарні, - кажуть у ГПУ.

"За принципової позиції прокурорів" Офісу генерального прокурора Касаційним кримінальним судом у складі Верховного Суду залишено без змін судові рішення стосовно мешканця м. Запоріжжя. Його засуджено за умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю (п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України).

Зазначається, що Верховний Суд погодився з доводами прокурора, що покарання у виді 15 років позбавлення волі є справедливим заходом примусу для вбивці.

Нагадаємо, 26 травня у Кривому Розі під час сварки 17-річний хлопець облив вагітну подругу легкозаймистою рідиною і підпалив. Після того, що сталося, молодий чоловік попросив сусідів викликати швидку, пояснивши, що його вагітна подруга сама обпеклася, і втік з квартири. Дівчину відвезли до лікарні, а її співмешканця розшукали й затримали правоохоронці.

У постраждалої діагностували опіки обличчя, тіла, рук, ніг і дихальних шляхів різного ступеня. Всього було уражено близько 70% тіла. Приблизно тиждень лікарі боролися за її життя в відділенні реанімації, проте врятувати дівчину не вдалося.

Читайте також