Meta розглядає можливість створення платних версій Facebook та Instagram без реклами

Планується, що ця опція буде доступною для користувачів у Європейському Союзі
Meta розглядає можливість створення платних версій Facebook та Instagram без реклами
Корпорація Meta Фото: https://www.facebook.com/business/small-business
2 Вересня 2023, 17:36

Компанія Meta розглядає можливість створення для користувачів у Європейському Союзі платних версій Facebook та Instagram, які не міститимуть реклами.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на власні джерела.

Передплатники не бачитимуть реклами в додатках, що може допомогти Meta уникнути звинувачень з боку регуляторів ЄС. У Євросоюзі вважається, що реклама, які ґрунтується на аналізі даних людей, порушує їхню конфіденційність.

Водночас Meta й далі пропонуватиме безкоштовні версії Facebook та Instagram з рекламою. Поки що невідомо, скільки коштуватимуть платні версії і коли компанія зможе їх запустити.

Нагадаємо: у липні суд Європейського Союзу фактично заборонив компанії Meta інтегрувати дані, зібрані про користувачів на її платформах, включаючи Facebook, Instagram і WhatsApp, а також на сторонніх сайтах і в додатках, якщо вона не отримає на це згоди користувачів.

Корпорація Meta, яка володіє соцмережами Facebook, Instagram і месенджером Whatsapp, розробляє декілька десятків чат-ботів зі штучним інтелектом (ШІ) з образами різних особистостей, включаючи Авраама Лінкольна.

Читайте також