Корпорація Meta розробляє декілька десятків чат-ботів зі штучним інтелектом

ШІ-чат-боти стануть "персонажами" і зможуть імітувати різних особистостей, наприклад, президента США Авраама Лінкольна
Корпорація Meta розробляє декілька десятків чат-ботів зі штучним інтелектом
штучний інтелект
2 Серпня 2023, 19:50
читать на русском

Корпорація Meta, яка володіє соцмережами Facebook, Instagram і месенджером Whatsapp, розробляє декілька десятків чат-ботів зі штучним інтелектом (ШІ) з образами різних особистостей, включаючи Авраама Лінкольна.

Джерела Financial Times, знайомі з питанням, кажуть, що співробітники Meta називають цих чат-ботів "персонажами", і вони імітують форму різних особистостей. Зараз "персонажі" знаходяться в стадії розробки, а їх запуск запланований на вересень.

Інформатори заявили, що Meta вже має понад 30 особистостей AI для персоналізованої взаємодії. Наприклад, один з них буде говорити, як національний герой і 16-й президент США Авраам Лінкольн. Поради мандрівникам стане давати чат-бот у вигляді персонажа-серфера.

Мета впровадження ботів-персонажів  – використовувати ажіотаж навколо ШІ і кинути виклик конкурентам, таким як OpenAI, Snap і tiktok.

За словами експертів, окрім підвищення залучення, чат-боти можуть акумулювати значну кількість нової інформації про переваги користувачів. Це, своєю чергою, сприяє кращій орієнтації компанії Meta на потреби користувачів, надаючи більш релевантний контент і рекламу. Більшість річного доходу Meta в розмірі $117 млрд припадає саме на рекламу.

До речі, це вже не перша спроба Meta запустити власні чат-боти. Blender Bot 2, запущений в 2021 році, швидко почав поширювати дезінформацію, згадує Financial Times. Хоча корпорація заявляла, що його наступник – Blender Bot 3 – став генерувати менше фейків, користувачі все одно виявили їх під час спілкування з нейромережею.

Нагадаємо, на початку липня Meta запустила нову соцмережу Threads. Додаток функціонуватиме аналогічно до Twitter – із текстовими повідомленнями, які можна лайкати й коментувати, а також ділитися ними. Користувачі зможуть підписуватись на облікові записи, на які вони підписані в Instagram, і зберігати назву свого акаунту.

Читайте також

1