Метеорологічна зима у Києві: на що очікувати українцям

Цьогоріч зима прийшла на чотири дні пізніше кліматичної норми
Метеорологічна зима у Києві: на що очікувати українцям
Зима, мороз (фото: Pexels)
7 Грудня 2020, 12:32
читать на русском

До Києва прийшла метеорологічна зима цього року майже вчасно.

Про це повідомили у Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Кліматологи обсерваторії зазначили, що стійкий перехід середньодобової температури повітря у Києві відбувся в останній день осені – 30 листопада.

Стійке зниження середньодобової температури нижче 0°C свідчить про початок метеорологічної зими у столиці, - йдеться у повідомленні.

Метеорологічна зима цьогоріч прийшла майже в строк, хоч і на чотири дні пізніше кліматичної норми.

Читайте також

За словами кліматологів, 30 листопада середньодобова температура повітря на метеостанції обсерваторії становила -1,0 °C і за прогнозами Українського гідрометцентру від’ємні значення температури повітря будуть триматись і далі.

Зазначається, що у 1920 році до Києва зима прийшла найраніше, а це 20 жовтня. У 1988 році - 31 жовтня. Найпізніше зима приходила 29 грудня 2015 року.

За інформацією кліматологів, минулого року у Києві так і не зафіксували початок метеорологічної зими, що стало унікальним явищем за весь період спостережень.

Нагадаємо, що згідно з прогнозом синоптиків на 7-9 грудня, у найближчі три доби очікується морозна погода без істотних опадів, лише місцями у на півдні країни, 8 грудня і в Карпатах та на Закарпатті буде невеликий мокрий сніг та дощ, слабка ожеледь.

1