Міненерго хоче залишити чинні тарифи на електроенергію до 1 серпня

У відомстві пропонують продовжити на місяць режим спецзобов`язань
Головне
Міненерго хоче залишити чинні тарифи на електроенергію до 1 серпня
Електроенергія, лампи (Фото: Pixabay)
25 Червня 2021, 19:15
читать на русском

Міністерство енергетики пропонує продовжити нинішній режим спеціальних зобов'язань (ПСО) на ринку електроенергії до 1 серпня і таким чином продовжити дію чинного тарифу на електроенергію ще на місяць.

Про це повідомляють на урядовому порталі.

У Міненерго зазначили, що працюють над новою моделлю ПСО, яка має захистити соціально вразливі верстви населення шляхом зниження і прогнозованості тарифу, а також забезпечити підприємствам-виробникам електроенергії можливість для модернізації виробництва і стабільної роботи.

Для реалізації цих завдань необхідно визначити точну суму коштів, яку зараз потребує ринок. І вкрай важливо, щоб ринок функціонував стабільно, - зауважили у відомстві.

У Міненерго також заявили, що ситуація на ринку електроенергії в травні-червні повністю спотворює можливість адекватного прогнозування моделі фінансово стабільної роботи для учасників ПСО. Для усунення проблеми найближчим часом очікуються подальші рішення і вже в липні будуть позитивні результати і можливість обґрунтовано переглянути тарифи.

Враховуючи зазначені фактори, Міністерство енергетики ініціювало продовження терміну дії нинішнього ПСО до 1 серпня, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у  березні уряд підтримав рішення, що ціна на електроенергію для українців зростати не буде залишаться на рівні 1 грн 68 коп. за кВт-год.

Пізніше міністр енергетики Герман Галущенко розповів про нову модель ПСО (спецобов'язків на ринку електроенергії для населення), яку розробляє його відомство спільно з учасниками ринку. Нова модель передбачатиме диференційований тариф залежно від категорій населення і захист соціально вразливих верств, та водночас має забезпечити можливість для компаній-виробників електроенергії проводити модернізацію обладнання.

Читайте також наш матеріал: Тарифи на світло зростуть від трьох до десяти разів.

Читайте також

1