Міненерго запровадить диференційований тариф на електроенергію: хто платитиме більше

Населення, яке споживає до 100 кВт, платитиме менше
Важливо
Міненерго запровадить диференційований тариф на електроенергію: хто платитиме більше
18 Червня 2021, 16:45
читать на русском

Міністр енергетики Герман Галущенко розповів про нову модель ПСО (спецобов'язків на ринку електроенергії для населення), яку розробляє його відомство спільно з учасниками ринку.

Під час виступу у Раді, міністр наголосив на тому, що проєкт нового механізму покладання спецобов’язків на учасників ринку електроенергії буде презентовано наступного тижня.

За його словами, "горизонт нової моделі ПСО становить 4 роки".

Нова модель передбачатиме диференційований тариф залежно від категорій населення і захист соціально вразливих верств, та водночас має забезпечити можливість для компаній-виробників електроенергії проводити модернізацію обладнання. На думку міністра, разом ці кроки відкриють вікно можливостей для залучення інвестицій в компанії галузі, а для приватних споживачів – для проведення заходів з енергозбереження.

Ми виокремлюємо населення, яке споживає до 100 кВт. На сьогодні це близько 41% споживачів з 16,9 млн домогосподарств. Проєкт нового ПСО передбачає захист цієї категорії населення через зменшення тарифу, – розповів Галущенко.

Нагадаємо, у березні уряд підтримав рішення, що ціна на електроенергію для українців зростати не буде залишаться на рівні 1 грн 68 коп. за кВт-год.

Читайте також наш матеріал: Тарифи на світло зростуть від трьох до десяти разів

1