Міністерку, яка возила дітей на службовій машині, звільнили в Естонії

Репс подала заяву про відставку через тиск з боку ЗМІ
Міністерку, яка возила дітей на службовій машині, звільнили в Естонії
Майліс Репс Фото: valitsus.ee
23 Листопада 2020, 00:01
читать на русском

Президентка Естонії Керсті Кальюлайд звільнила ввід займаної посади міністерку освіти та науки Майліс Репс, яка виховує шістьох неповнолітніх дітей за те, що вона возила їх на службовій машині. Про рішення йдеться в повідомленні пресслужби глави держави.

Репс подала в п'ятницю заяву про відставку у зв'язку з тиском з боку ЗМІ, які з'ясували, що вона возила дітей на службовій машині в школу і гуртки.

Останній тиждень був найважчим періодом моєї політичної кар'єри. Я зазнала сильного тиску, щоб узгодити ролі міністра та матері. Я визнаю, що допустила помилки, і прошу вибачення за це. Я хочу забезпечити безпечне та мирне середовище для зростання своїх неповнолітніх дітей. Ось чому сьогодні я вирішила подати у відставку з посади міністра освіти, а також беру на себе політичну відповідальність за свої помилки у поєднанні роботи та сімейного життя, - написала Репс в соціальних мережах.

Після відходу з поста міністра Репс продовжить роботу як депутат парламенту.

Читайте також

Прем'єр-міністр країни Юрі Ратас висловив жаль, що уряд залишить "по-справжньому компетентний, до дрібниць знаючий підвідомчу йому сферу, неймовірно працездатний і відданий своїй справі міністр". Він підкреслив, що Репс чотири рази займала пост міністра освіти та науки в Естонії, була неодноразово членом парламенту і є членом правління провідної правлячої партії. При цьому він сказав, що розуміє і приймає рішення Репс.

Нагадаємо, естонська газета Ohtuleht протягом трьох днів стежила за Репс і її сім'єю, після чого опублікувала фотографії, на яких видно, як її дітей відвозять на службовій машині до школи і в гуртки за інтересами, що викликало в суспільстві неоднозначне ставлення як до міністра.