Міністр Чернишов розповів про тарифи на тепло

Опалювальний сезон почнеться вчасно
Важливо
Міністр Чернишов розповів про тарифи на тепло
Опалення (фото: УНІАН)
1 Липня 2022, 11:56
читать на русском

Тарифи на тепло в Україні не зміняться. Профільними міністерствами, "Нафтогазом" та Асоціацією міст України підготовлений проєкт урядового рішення щодо покладання спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу.

Про це заявив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, повідомляє пресслужба відомства.

Міністр наголосив, що місцева влада вже зараз має проводити утеплення будинків та накопичувати альтернативне паливо. Він також закликав місцеву владу заповнити дані про стан та потреби підприємств ЖКГ на платформі Uneeds, яку формує Мінрегіон.

Звертаюся до міських голів. На вас — особливо відповідальне навантаження. Я сподіваюся, що наша традиційно партнерська співпраця з містами продовжиться. Проведіть якісну роз’яснювальну кампанію серед громадян і дотримуйтеся єдиної інформаційної політики. Залучайте містян до підготовки до опалювального сезону. Спілкуйтеся з ними по-дорослому. Підтримуйте їх у побутовій термомодернізації, — наголосив він (досьє Чернишова).

Днями міністр у Фейсбуці написав, що "ця зима буде надскладною".

Головне — ми маємо захистити кожного українця та обігріти його помешкання. Тарифи на тепло не зміняться. Ми забезпечимо їхню стабільність. Опалювальний сезон почнеться вчасно. Для цього в нас є всі передумови. Але ми маємо відвикнути жити взимку з відкритими вікнами та обігрівати вулицю. Вважаємо, що оптимальна температура в оселі має коливатися в межах 18-20 градусів, але в жодному разі не нижче 16 градусів. Як в ощадливих країнах розвинутої Європи, - додав він.

Нагадаємо, що міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов розповів, чи будуть цієї зими віялові відключення електроенергії в Україні.