Міністр Малюська порівняв себе із Бенксі та розмалював стіну - відео

Очільник Мінюсту не втрачає надії продати в'язницю
Міністр Малюська порівняв себе із Бенксі та розмалював стіну - відео
Денис Малюська Фото: Denis Malyuska у Фейсбуці
28 Березня 2021, 13:00
читать на русском

Міністр юстиції Денис Малюська порівняв себе із британським художником Бенксі та намалював графіті на стіні в'язниці в Київській області.

На своїй сторінці у Фейсбуці очільник Мінюсту показав свій малюнок та опублікував відео, яке підписав: "Banksy vs. Minister of Justice. Хто крутіший?".

Малюська розмалював стіну Фото: Denis Malyuska у Фейсбуці

За його словами, таким чином він вирішив привернути увагу потенційних покупців до Ірпінського виправного центру.

Міністр спробував відтворити графіті Бенксі, яке той намалював на стіні Редінгської в’язниці в Англії (влада Велиої Британії намагалася її продати).

Графіті Бенксі на стіні Редингської в’язниці Фото: скріншот з відео на сайті Бенксі

Читайте також

За словами Малюськи, тепер той, хто купить в'язницю за 110 млн гривень, "окрім 8 гектарів землі за три хвилини від Київської окружної (+ підведені усі мережі) отримає ще й бонус: видатний шедевр мистецтва за мотивами твору самого Бенксі".

Як відомо, 17 лютого Міністерство юстиції України спільно з Фондом держмайна виставило на продаж Ірпінський виправний центр (№132), який знаходиться в селищі Коцюбинське у Київській області. На сайті Фонду держмайна повідомлялося, що стартова ціна в’язниці 220 млн 211,588 тис. грн.

16 березня перший в Україні аукціон з продажу в'язниці не відбувся через відсутність охочих викласти круглу суму за приміщення.


Бенксі — найвідоміший вуличний художник, працює під псевдонімом, залишаючися анонімним. Його роботи коштують сотні тисяч фунтів, а за можливість придбати їх змагаються на аукціонах.

У своїх роботах художник висміює пороки сучасного суспільства, демонструючи свою позицію через творчість на стінах і парканах.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Banksy (@banksy)

1