Міністр освіти через суд доводитиме, що у його наукових публікаціях немає плагіату

Наразі суд вирішує, чи відкрити провадження за цим адміністративним позовом
Міністр освіти через суд доводитиме, що у його наукових публікаціях немає плагіату
Сергій Шкарлет Фото: mon.gov.ua

Тимчасовий виконувач обов’язків міністра освіти і науки Сергій Шкарлет звернувся до суду із проханням визнати протиправними дії Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Це стосується плагіату, який знайшли у його наукових публікаціях.

Про це повідомляє пресслужба Окружного адміністративного суду Києва.

Так, позивач просить суд визнати протиправними дії НАЗЯВО в особі Комітету з питань етики, який знайшов тестові запозичення без послання на джерело у чотирьох його наукових роботах.

Також Шкарлет просить суд визнати протиправним і скасувати рішення Комітету від 11 вересня, які стосуються порушення академічної доброчесності у наукових публікаціях.

Наразі суд вирішує, чи відкрити провадження за цим адміністративним позовом.

Читайте також

Нагадаємо, у вересні Комітет етики Національного агентства з питань забезпечення якості вищої освіти виявив у роботах Шкарлета плагіат. Комітет розглядав це питання, бо отримав звернення від народної депутатки від фракції “Голосу” Інни Совсун і декількох громадських організацій. Також ці факти просив перевірити секретаріат уряду.

Крім того, уривки з робіт на перевірку надсилали трьом незалежним закордонним експертам. Для них ці частини робіт перевели англійською мовою. Усі вони знайшли в роботах очільника МОН плагіат.

1