Мінкульт придбав для дитячих бібліотек книжку про стосунки принцес-лесбійок

Історія білошкірої і темношкірої принцес закінчується одруженням
Мінкульт придбав для дитячих бібліотек книжку про стосунки принцес-лесбійок
Примірник книги “Принцеса плюс принцеса” (Фото: iod.media)
27 Січня 2021, 23:00
читать на русском

Міністерство культури України спільно з "Українським інститутом книги" придбали 1 240 примірників дитячої книги "Принцеса + принцеса: довго і щасливо" для дитячих бібліотек.

Про це у Фейсбуці повідомила громадська організація "Все разом", яка виступає за традиційну сім'ю і християнські цінності.

Книга "Принцеса + принцеса: довго і щасливо" – це комікс, написаний новозеландською авторкою Кеті О'Нілл, призначений для дітей старше п'яти років.

У книзі розповідається історія про двох дівчат, яка закінчується їх весіллям. До того ж одна з принцес - з білою шкірою, а друга - темношкіра з зачіскою в стилі ірокез.

Офіс цієї організації направив запити на доступ до публічної інформації в "Український інститут книги" і в Держкомітет телебачення і радіомовлення щодо причин цієї закупівлі.

Відповіді надійшли від Міністерства культури і інформаційної політики. У листі за підписом державного секретаря Яреми Шиша визнається, що книгу "Принцеса + принцеса: довго і щасливо" справді було придбано державним коштом і поширено серед дитячих і шкільних бібліотек по всій Україні, - йдеться в повідомленні.

Своєю чергою "Український інститут книги" надав протокол з рішенням про проведення процедури закупівлі книг для поповнення бібліотек коштом держбюджету. У цьому документі зазначено, що перелік книг був затверджений розпорядженням Кабінету міністрів №598-р від 5 липня 2019 року, коли урядом ще керував Володимир Гройсман.

Також зазначено, що уповноваженим з формування переліку книг від Інституту книги в особі Юрія Марченка, а також видавництво" Рідна мова ". Таким чином серед затверджених протоколом Марченко та" Рідної мови "була і книга" Принцеса + принцеса". Загалом тоді була узгоджена закупівля продукції на загальну суму 666 тисяч гривень, - додали активісти.

Читайте також

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення про перегляд Міністерством освіти та науки підручників з історії України щодо висвітлення подій Революції Гідності. Позов подавав заступник керівника адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов.

1