У МОН хочуть, щоби діти йшли до школи в п`ять років

Міністр освіти розповів про особливості такого навчання
У МОН хочуть, щоби діти йшли до школи в п`ять років
Діти в школі (Фото: НУШ)
16 Листопада 2020, 16:19
читать на русском

Виконувач обов`язків міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет заявив, що хоче, аби діти відвідували школу з п`яти років і розповів, як будуть навчатися такі учні.

Про це в.о. міністра написав у своєму телеграм-каналі.

Шкарлет відзначив, що у суспільстві жваво обговорюють перехід України на 12-річну систему середньої освіти.

Така активність вкотре підтверджує запит суспільства, зокрема й батьків школярів, на те, щоб середня освіта в Україні відповідала найкращим практикам світу, була б комфортною, цікавою та результативною для учнів, - зауважив чиновник.

Шкарлет написав, що розуміє різницю між психофізичним розвитком дітей у п`ять і шість років, тому освітній процес п`ятирічок відрізнятиметься від загальноприйнятого.

Не йдеться про те, що діти в 5 років мають сісти за парти на 35 хвилин уроку. Натомість обговорюються нові форми здобуття знань та набуття компетентностей із подальшою зміною державних освітніх стандартів і програм, - пояснив в.о.міністра.

Читайте також

Він також зауважив, що у світі сьогодні багато країн розпочинають навчання дітей з п’яти років. Такий досвід мають США, Велика Британія, Нідерланди та інші країни.

Сподіваюся на плідне обговорення. Процес опрацювання пропозицій навряд чи буде швидким, але точно не буде одностороннім. Адже головний пріоритет Міністерства – інтереси дітей, - підсумував Шкарлет.

Нагадаємо, 13 листопада Міносвіти оприлюднило зміни до правил карантину, які стосуються закладів освіти. Міністерство освіти та науки рекомендувало також закладам вищої та фахової передвищої освіти з 16 листопада проводити навчання за змішаною формою.

1