Міносвіти рекомендувало низці закладів навчання за змішаною формою

Рекомендації МОН стосуються закладів вищої та фахової передвищої освіти
Важливо
Міносвіти рекомендувало низці закладів навчання за змішаною формою
Сергій Шкарлет Фото: mon.gov.ua
13 Листопада 2020, 16:16
читать на русском

Міністерство освіти та науки рекомендувало закладам вищої та фахової передвищої освіти з 16 листопада проводити навчання за змішаною формою. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі виконувач обов’язків міністра освіти та науки Сергій Шкарлет.

Із 16 листопада 2020 року навчання в закладах вищої та фахової передвищої освіти рекомендується проводити за змішаною формою з внесенням відповідних змін до графіка освітнього процесу та розкладу занять, враховуючи епідемічну ситуацію в кожному конкретному регіоні та закладі освіти, - повідомив Шкарлет і зазначив, що про це йдеться в листі Міністерства освіти і науки України керівникам закладів вищої та фахової передвищої освіти.

У листі зазначається, що діяльність закладів вищої та фахової передвищої освіти, відповідно до законодавства, організовано на принципах автономії та самоврядування.

Телефони гарячих ліній МОН

Телефони гарячих ліній МОН Фото: сайт Міносвіти

Читайте також

Зважаючи на це, ухвалення рішення щодо організації освітнього процесу під час дії карантинних обмежень, в тому числі про запровадження режиму дистанційного навчання, належить до компетенції колегіального органу управління закладу вищої та фахової передвищої освіти, - зазначено у повідомленні.

Водночас, наголошують у МОН, рішення щодо навчання за дистанційною або змішаною формами, запровадження гнучкого режиму робочого часу і дистанційної роботи працівників в умовах продовження карантину, перебування осіб в гуртожитках закладів освіти та порядку їх відвідування має ухвалюватися з обов’язковим урахуванням вимог Урядових рішень щодо посилених протиепідемічних заходів та рекомендацій.

Нагадаємо, 13 листопада Міносвіти оприлюднило зміни до правил карантину, які стосуються закладів освіти.

1