Мінлива та тепла: синоптики про погоду до кінця тижня

Температура повітря перевищуватиме кліматичну норму
Мінлива та тепла: синоптики про погоду до кінця тижня
Весна (Фото: pixabay)
14 Лютого 2022, 11:11
читать на русском

З 14 по 21 лютого погода в Україні буде мінливою та теплою.

Про це повідомив кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич у коментарі Meteoprog.

За його словами, з 14 по 16 лютого погодні умови будуть визначатися впливом великого та малорухомого антициклону Ingo. Тому до середи включно у всіх областях збережеться суха і малохмарна погода без опадів зі значними коливаннями добової температури.

Вночі повсюди спостерігатимуться морози, подекуди навіть нижче -10 градусів, а ось у денний час досить високе лютневе сонце буде здатне прогрівати повітря до додатних значень, - зазначив Кібальчич.

Від 17 лютого очікується поступове погіршення погодних умов. Спочатку у західних областях розпочнуться дощі з мокрим снігом, помітно посилиться вітер.

Синоптик прогнозує, що середньодобові температури повітря підвищиться, а нічні морози поступово зовсім відступлять.

Таким чином, впродовж найближчого тижня температурний фон виявиться вищим за норму у більшості регіонів, у західних, центральних та південних областях є ймовірність настання метеорологічної весни, - каже він.

Синоптик прогнозує, що у четвер та п'ятницю, 17-18 лютого, атмосферні фронти із заходу принесуть на територію України невеликі, подекуди помірні дощі з мокрим снігом. Температура повітря в нічний час становитиме до плюс п'яти, а вдень до плюс 10 градусів. У південних, центральних областях, а також на Прикарпатті та Буковині місцями до +13.

У вихідні, 19 та 20 лютого, черговий циклон атлантичного походження та його атмосферні фронти спричинять випадання опадів переважно у вигляді дощу та мокрого снігу на більшій частині України. У суботу очікується посилення західного та південно-західного вітру до 14 м/с, подекуди пориви до 22 м/с. При цьому температура повітря збережеться вище нуля, що перевищуватиме кліматичну норму на 5-10 градусів, каже Кібальчич.

Нагадаємо, завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова повідомила, що у перший місяць весни в Україні спостерігатиметься холодна погода, але вже у квітні буде тепло.

Читайте також

1